Blodplomme, Prunus Ceracifera Nigra

Et flott pyntetre med blodrøde blader.

Blodplomme Nigra

 

The Hollywood Plum (Prunus cerasifera) begynner med grønne blader som blir dyp lilla om sommeren. Det har tidlig-blomstrende rosa blomster som ikke varer lenge, men er utrolig dekorative og liver opp i hagen på denne tiden. Blomstrer på bar kvist.

“Mitt tre er blodrødt som du ser her og bærer navnet Blodplomme Ceracifera Nigra”

 

De fleste pryd blomstrende plommer regnes ikke som frukttrær, ettersom de ikke har spiselige plommer. Ornamentale plomme vokser vel nesten overalt i USA. Noen pryd plommer er urtrær, selv om mange har blitt importert fra Kina, Japan eller andre steder, og ble oppkalt etter de områdene hvor de blomstret, slik som Hollywood plomme i California.

Treet kan bli 5 til 6 meter.