Chili på Kongsberg og i resten av landet…

min-chiliChiliplantene jeg har fått og kjøpt, har modnet her om den har små eller større chili-frukt. Vi har en del trekk og Chili er absolutt verd å forsøke i egen hage, på et lunt sted.

Fruktene er nydelig i gryteretter, til marinaden for reker/scampi i olje om du velger å ha dette i ovnen eller på grillen. Den er også suveren til kylling og i marinaden med olje, kajennepepper, gurkemeie, salt og hvitløk er det chili som gjør helheten.

Det er akkurat som om det binder sammen alle krydderne…
Savnes når den ikke er med, kan du si.

Jeg tørker Chili`n.  Plantene som heter Labro har jeg fått av en god venninne, Grethe. Hun er ekspert på Chili og hennes Chili spesialiteter har jeg nå fått tillatelse til å legge online.

Husk: Til rekene må olje, kajennepepper, gurkemeie, salt og hvitløk samt chili tas med i marinaden. Dette serveres med avokado og en salat gjerne med hvitløk. Blomkål salat med hvitløk, løk og majones er en sikker vinner og husk å klemme sitron over rekene før de serveres… Enkel lett middag når det er travelt eller du bare ønsker noe godt.

Se mer om Chili under Kategorien hagevandring, her har jeg besøkt Chilidyrker Grethe som har lang erfaring med plantene… Jeg fikk med oppskrifter til dere og disse finner du under Hagevandring med fokus på Chili, og disse er det virkelig verd å prøve. Noen blir Chilientusiaster etter at de har smakt rettene og jeg er en av dem…