Skråningen -et skikkelig steinbed…

En uregjerlig skråning på 5 meter kan bli en festlig og dekorativ og integrert del av hagen, når den blir ferdig. Først etter noen år med luking ble prosjektet påbegynt og her er litt av det som foreløpig er ferdig. Duk ble lagt og kulestein ble en nyttig og gunstig ugress-sperre for å lage noe annet enn det en ellers ser…

Skråningen-1For å lage avbrekk i all kulesteinen har jeg benyttet støpejern, jernpanner, kleberstein plater og mye mye mer..

Rhododendron plantene ser ut til å trives…
Blodrøde, lilla og off-white samt rosa i ulike varianter, noen veldig småbladet og andre litt kraftigere. Oppdaget i dag 19 august at den med minst blad begynte å blomstre igjen, runde 2. Jeg hadde lyst til å forsøke forskjellige typer fordi de er dekorative selv når de er avblomstret.

Jeg har forsøkt å finne små typer fordi de store blir så uregjerlige når de blir 1 til 3 meter i diameter…

Ellers har det blitt mange planter i skråningen for den er ca 125 m2 så her finner en blant annet: Hosta, pynte-eple, Bronseblad, Trollhassel, Gullregn, klokke-busker, Japan-kirsebær, Japan-lerk, Mispel, blå-einer, Takløk, Skogskjegg, Vinter-glans, Hvit Potentilla, Ulike typer tråd Tuja, Salix på stamme eller “Paraply-plante som nyklippet” ca 2 ganger hver sommer. Som et artig minne, en søt sur-kirsebær fra Steigen fraktet som gren i en brusflaske med vann som nå er et stort tre på 3 meter.

2016-06-27 12.16.58
En slipper luking når steinbed-plantene får utfolde seg i en gammel trekasse.
Et skikkelig steinbed…

Her er bildet tatt fra toppen:
2016-06-27 11.31.23
Støpejern plate med Nordlandsbåten er en artig brytning til stein og planter. Jernet jeg har lagt i skråningen er satt inn med Owatrol.