Sukkulenten Aeonium

Aeonium arboreum var. atropurpureum
Sukkulenten på verandaen har blitt større i sommer…

Sukkulenten-p-v

Denne rustikke sukkulenten må vannes litt, men en bør kjenne på den før den får noe, så den ikke står i vann. Den fikk større potte når jeg kjøpte den og god jord, for å tåle vær og vind. En av plantene i denne slekten stammer fra Middelhavs-området der den nå vokser vilt. Navnet stammer fra det gamle greske ordet Aioon som betyr eviglevende, så den bør være hardfør…

 

Husk at planten ikke tåler temperatur under 10 grader C, så denne bør være førstemann inn i høst. Vi har allerede vært på 12 grader…

Sukkulent-m-ny-blomsterkransSukkulenten står i plastikk potte på skål i jern urna og den trives. Den nye kransen av skudd er kommet i sommer. Den har ikke fått mye vann, men har hatt naturlig vanning fra oven som resten av hagen, inntil nå nylig.

Sukkulenter generelt er lette å formere. Noen kan knekkes i ledd for så å tørke på kjøkkenpapir i 3 dager, før den plantes og andre har luft-røtter som kan plantes omgående.

 

Vekst: Sukkulent rosett-plante.
Blad: Tykke, saftige, glatte, tungeformede, 8-10 cm lange.
Blomster: Tidlig på året kommer små, gule, stjernefor­mede blomster i en tett 10 cm lang blomsterstand på en høy, tynn stilk.
Anvendelse: Potteplante.
Stell: Planten skal stå lyst og ikke for fuktig. Vannes meget sparsomt, især om vinteren.
Jord: Sand-jord.
Formering: Sideskudd eller småplanter – evt. frø.

Problemer: Ved over-vanning, især i kjølige perioder da planten lett kan råtne.

Jeg vil dusje den lett i vinter så den ikke står fuktig. Det er første overvintring så det må testes. Leste et sted at den kun skal ha så lite vann at den så vidt overlever så det er verd et forsøk.

27.august måtte den inn, da kveldens temperatur gikk til 11 ° C og nattens stjerneklare temperaturfall var  et faktum.