Sur-kirsebær fra Steigen, med søte bær…

Surkirsebær-fra-Steigen
Sur-kirsebær avleggere ble tatt med fra Steigen en sommer for noen år siden. Det var 3 kvister som fikk hver sin brusflaske og her sto de på geledd bak seteryggen til sjåføren til vi var hjemme, 150 mil lenger sør. 1 overlevde og nå er det et tre på ca 3 meter.
Nå kan jeg lage avleggere på annen måte og jeg vil teste “våt jord rundt gren i plast”, for å se om det blir røtter allerede i høst. Det meste må jo testes ut… Hvorfor jeg ønsket avlegger av akkurat denne planten var fordi det er de søteste sur-kirsebærene jeg har smakt. Fargen var mørk rød og bærene var veldig saftige og forholdsvis store. Det var et artig og vellykket forsøk som jeg har forsøkt på mange planteslag, og det meste har jeg lykkes med.

Først ble avleggeren plantet i potte og etter noen år der, fikk den sin plass i solen ved en Japan-lerk.

surkirsebar avlegger i plastHvordan det går med avlegger på eksistende gren kommer jeg tilbake til, på denne siden.

 

 

 

 

 

surkirsebar i potteJeg tester samtidig potte med jord, der grenen holdes nede med en sten også fordi jeg ønsker å ha noen ekstra.