Alunrot, Purpuralunrot

Alunroten som måtte deles…

Alunrot-m-hvite-blDenne ble midlertidig plantet og sto litt for lenge på feil plass. Det resulterte i at den måtte flytte og deles, i dag. Det var lite av alt der den sto, så den var ikke helt presentabel til fotoshoot, men vi som liker hagearbeid kjenner igjen trillebåra med vann, jord og jordpotter, når førstehjelp er det eneste som kan redde stakkaren.  Her ser du den i trillebåra og den ble delt i 7 planter. Jeg ønsket å ha en stor plante og satte 5 planter i samme potte.

En av disse var veldig liten og overlever kanskje ikke, men den som gir seg har tapt. Alt må jo prøves…

De andre får hver sin potte.

Planten hadde laget rotavleggere, så den måtte brekkes forsiktig for å få med røtter, til den avdelte planta.

Alunrot er ei allsidig plante som tåler det meste.
Den liker ikke å tørke helt og heller ikke å stå i vann, så i et vanlig godt drenerte bed og en vanlig norsk sommer, trives den veldig godt.
Planten trives i potter og krukker, jeg har vært mest heldig med de som har stått i krukker og det anbefales at planten settes i bakken for å overvintre, for så å plantes i krukka igjen til neste år. Jeg er enig da mange planter dør om våren i pottene.

Det er mange typer og farger så fristelsene står i kø…