Jordbærplantene i nye senger…


I dag var dagen da jordbærplantene skulle få nye plantesenger.
Alle plantene sto i plastpotter med kukompost, så de hadde godt utviklet rotsystem når de skulle settes i jorda.  Ny jord og mer kukompost…

Jeg skrudde sammen en treramme for å beholde jorda der jeg ville ha den. Planteduk ble benyttet for å hindre ugress i å komme til.

Treplanker å gå på ble lagt ut i midten av sengene så det skal være godt å gå og samtidig hindre ugress. Den første fikk to rader med jordbær og den neste fikk 3 rader. 65 jordbærplanter fikk ny plass med sol fra morgen til kveld.
Forandring fryder, for de har det bedre nå, enn der de var.

Jobben var ikke ferdig… 
Nabokattene er ofte i hagen hos oss, selv om de 3 Chihuahua-jentene gjerne følger pus til gjerde, når de er ute. Med nye senger ønsket jeg ikke å fremskynde nye katte-toalettvaner eller provosere til at nye ting må markeres. Det stinker når de har besøkt oss på kveldstid, som vi merker godt på siste kveldstur med hundene. For å avverge kattens inntog i de nye sengene ønsket jeg å prøve noen gode råd jeg fant.

5 hele hvitløk ble delt i fedd og lagt i vann og så ble de plantet mellom jordbærplantene, i håp om å forhindre at jeg hadde laget et nytt stort kattetoalett.

Hvordan hindre katter i å lage katte-toalett i ditt nye bed?
Hvitløkslukten og kaffegrutlukten skulle være gode råd som katter skulle mislike, så nå har jeg begge deler i sengene og håper på et positivt resultat…
Det har ikke vært ei eneste katte i sengene i løpet av kvelden og natten.
Supre råd, det virker…


Jordbærkrukka, har vært i hagen i ca 10 år.

Har byttet ut plantene noen ganger og stiklingene som produseres er plantet andre steder. Først har de fått ny plass i plast-potter eller andre urner, til de får ny plass i senger.

Jordbærkrukker får fort en koloni med maur på besøk, og det går fint med plantene, maur skal jo holde orm unna…

Jordbæra lager avleggere i fleng, selv med ubudne gjester i krukka…