Stephanandra incisa, “Crispa”


B
usken ble laget fra en kvist jeg fikk, og den rager nå 50-60 cm over bakken.

Planten er lett å formere så en kan godt lage busker selv, for å sette i skråninger eller benytte den som buske ved en stein etc.

I ettertid har jeg laget flere avleggere av disse, for de er veldig dekorative… Noen står i potter ennå og andre er satt i bakken.

Fra de er små 2 cm står de i veldig små potter et skyggefullt sted. De får gradvis større potter. Når de får litt størrelse får de bedre plassering og kan stå i blomsterbed ( i potte) før jeg har bestemt plassen. Jeg planter ikke disse for små i bakken da ugress er et problem jeg ikke ønsker å få i rota på planta. Jeg har så god erfaring med avleggere i potter at dette er vanlig for meg. Jeg har “avlegger-avdelingen” bak garasjen der pottene står i kø, på brett for lettere å vanne dem.