Astilbe

Astilbe uten navn, til jeg finner det…


Planten reiste på toget til Kongsberg i en flatbrødpakke og er fra bestemors hage som var i Hamarøy. Flatbrødpakken var i et hundebur med 2 små Pomeranian gutter og siden de var selskapssyke, satt de mye på fanget så planten kunne overleve turen. Det var stopp på hver stasjon frem til Hamar og er vår siste lange togtur.

Jeg fikk planten men ikke navnet…

Planten blir litt høy så jeg kniper toppene, når den har nådd en viss høyde, men til neste år skal den bli så stor den vil…
Den trives godt her for den blir veldig tett og fin.
Jeg har ikke klart å finne navnet online, så foreløpig er den navnløs.

Astilbe kan du gjerne plassere der andre ting ikke vil gro og røttene tåler vinterfuktighet. Sommerstid trives den også best på en fuktig plass.

    • Astilben blomstrer rikt, både i sol og i halvskygg. Når Astilben får nok vann er den en utrolig plante å ha i hagen. De stive grenene på planten gjør den godt rustet mot vær og vind, og er hardfør mot brekkasje.
    • Astilbe bør klippes helt ned når planten har visnet sent på høsten for å gi plass til nye friske skudd til våren.
    • Mange stauder setter pris på å bli delt og plantet om, når de har stått mange år på samme sted. Astilbe kan deles etter blomstring, eller tidlig på våren før blomstring. Jeg foretrekker å gjøre det om høsten for på våren er det så mye annet som skal foregå…
    Jeg har startet å dele mine Astilber og noen har blitt til 2 store planter.