Bringebær, Rubus Idaeus ” Polana”

Bringebær, Rubus Idaeus ” Polana”
Family Rosaceae

Remonterende og veldig produktiv sort med store og glansfulle bær som har god fyldig smak.

Store smakfulle bær som er minst 3 uker tidligere enn andre krysninger i slekten.   Stilkene er gode og kompakte og gir god avling og enkelte vil si at de er veldig produktive. Som oftest er det behov for tilskudd av gjødsel. Planten er et godt valg  for bærdyrkere i nord som har kortere sesong enn bærdyrkere i landene lenger sør.

Denne bringebæra sammenstiller eller er mer som en brobygger mellom sommer-bærende og høst-bærende bringebær sorter.

Gjødsles normalt
Normal vanning
Plassering: Solrikt
Høyde: 120 – 180 (Plantelappen ser ut til å være direkte oversatt fra FT til cm og sammenfaller ikke med virkeligheten.)
Herdighet sone: 4 – 8 og opprinnelsesland er Polen.

Blomstring i mai og juni
Bærer i juli – august
Spisebær

Jeg har tidligere hatt 7 mål med bringebær så jeg er mest kjent med sortene Veten og Preussen. Veten ga en stor fast bær og beholdt fargen selv om den hadde  vært i fryseren. Preussen var mindre i bæra, men ble regnet for dessert bær, da den ble gråere i fargen når den hadde vært fryst, selv om det ikke var noe å utsette på smaken for den var nydelig både frisk og tinet. Nå er det ikke slike mengder med bær og planter jeg kan skilte med, for jeg er ikke lenger bonde, men jeg synes det er artig med bær og frukt en kan spise i hagen og gi bort.  Det å ha en allsidig hage er noen av de tingene jeg jobber mot å få til, og liker at veien blir til mens jeg går. Det blir ikke kjedelig på denne måten.