Ved til vinter`n

Veden skal i hus og nå er det mulig…

Selv med kun vedovn som eneste varmekilde var vi litt ekstra sene i år med å få veden i hus. Først måtte den kjøres og det var en aldri så liten utfordring med en halv meter snø og 18 minus grader, i noen dager.

Plutselig slo været om og det ble det mulig å hente veden, og kveldene var fine så det kom i hus. Det er deilig å bevege seg og når en ikke er så fan av Tarzan-fabrikker, da setter en pris på denne naturlige treningen. En tilhenger hver kveld er ikke mye jobb og snart kan en bare glede seg til de kalde dagene igjen.

En gammel bonde jeg en gang kjente var ikke fornøyd før han hadde 3 års vedforbruk i vedbua, det var når alt ble gjort for hånd og alt måtte kjøres med hest. Det var mer jobb og slit enn vi kjenner til i dag. Han hadde gjort det på den måten i 70 år og var imponert over disse nymotens maskinene vi fikk på 80 tallet. Traktor og vedkløyver var redskap han likte og fortalte mange historier fra gamle dager.