Velkommen

– til hagen.nord.net som er en hageblogg med twist. Jeg kan vel kalles hageentusiast som er interessert i blomster, hage og hagearbeid med tilhørende aktualiteter samt det å få ting til å se ut som en dekorasjon i seg selv.

Bildene av blomstene og det jeg skriver om er i egen hage, men jeg besøker også andre som har lidenskaper og spesielle vinklinger på ting som kan være av interesse for andre og derfor deles.

Dette ligger under Hagevandring der en kan søke å finne oppskrifter på diverse ting fra Chili sjokoladekake til hvordan en skal få patina tilbake på tre samt bevare gamle rustne gjenstander og dette vil det bli mer av.

Det er jo moro å dele når responsen på dette har vært utrolig bra.

Noen ganger blir ting tatt opp som de fleste ikke snakker så høyt om, som tujahekk som ikke fikk festet seg. Jeg mener det er viktig å informere og dele tanker rundt ting, for det er mange variabler som gjør at resultatet blir som ønsket. Ikke alt er som man tror… Så skal en vurdere noe bør en få innspill som ikke alltid er opplagt. Dette fikk jeg positive kommentarer rundt. Det er ikke for å henge ut noen, det er for å hjelpe, og da forhåpentligvis før en tar et valg en vil angre…

Jeg forsøker å teste ut og lage ting selv, for de klenodiene en ikke får kjøpt er jo dem en blir mest glad i, som gamle stauder og frukttrær som er rotekte.

Dette beriker mangfoldet i hagen og gjør den spesiell. Historiene og minnene rundt dem er det også hyggelig å tenke tilbake på, og ofte blir dette hagens minnebok.

Hageeiere med gamle hager, vil du kunne spørre om de har gamle stauder å bytte

Dette er ikke frekt og jeg har byttet rotekte gule eggeplommer mot mine blå rotekte plommer.

Det var en med en gammel hage som hadde hatt lyst på disse plommene i mange år, og han lyste opp ble like om ikke mer fornøyd enn meg, når jeg spurte. Treet jeg fikk ga plommer i år…

Mange setter pris på spørsmålet også og en kan ikke få noe verre svar enn et nei, om de ikke har avleggere akkurat nå og andre vil hente spaden og gladelig dele av klenodiene…

Husk å gjøre det når det ikke er for varmt. Om det er umulig å komme tilbake anbefaler jeg kalde våte aviser, i søppelsekk som kan være avgjørende for resultatet

Min første sommerjobb var i blomsterbutikk og min andre var i en stor interiørbutikk. Blomsterbutikker har jeg jobbet i etterpå også, og dekorasjoner har vært laget i fleng.

Design og interiør har alltid fanget min interesse og hagedesign har kommet etterhvert. Jeg har brukt noen år på hagen, men det meste skulle lages fra bunnen av og det tar tid.

Brent hønsegjødsel, har jeg både fått og hvert med å skuffe ut. Supert å rake ut på nye plener med grunt jordlag og “ille bra” og blande i dårlig blomsterjord, bare husk at du ikke må ta for mye av gangen.

Kukompost er også bra og plantene kan få uante dimensjoner om du prøver…

Eksemplet med Petunia som Chanel ligger i skyggen av, det er typen Petunia, som avgjør om den kan bli så stor og denne vil jeg kjøpe på Gartneriet til neste år også.

Planten ble ca 6-8 ganger større enn de andre jeg kjøpte, med samme stell, jord og pris.

Vinterlagring av pelargonia har jeg gjort tidligere år også og det meste har bært vellykket, men i år satser jeg på flere typer og håper det beste…