Den rosa Margeritten…

Rosa margeritt

rosa-magarittPlanten har blomstret mye i sommer og så fikk den en “knekk”, i slutten av juli. Vi var på ferie og den fikk ikke nok vann. Sommerklipp og god jord samt mye vann har gjort sitt til at den fikk ny rennesanse nå i slutten av august og vil vel blomstre til frosten kommer. Den tåler ned mot 0 grader.

Det gikk ca. 14 dager fra den ble klippet, til den kom opp igjen. Greie planter å ha i krukker.

 

Trives i sol til halvskygge, blomstrer mindre om den står skyggefult.
Tåler lave tempraturer helt ned mot 0 grader.Margeritten tåler noe tørke, men foretrekker jevn vanning. Bland gjerne langtidsvirkende gjødsel i jorden når du planter eller gi gjødselvann en gang i uka.

Plantes den i næringsrik jord i store potter så vokser de raskt. Sørg for god drenering om pottene ikke har hull i bunnen og jevn tilgang med både vann og gjødsel. Visne blomster klippes av.