Kaprifol, klatrer som bør nytes…

Kaprifol
KaprifolJeg plantet Kaprifolen ved en gjerdestolpe, for gjerdet var støtten for klatreplantene som skulle bli, vår hekk. Siden gjerde er veldig langt ønsket jeg å ha innslag av andre planter, men samtidig beholde helheten med Villvinhekken på gjerde.

Bjørk ble plantet som er klippet med kule (badeball størrelse) over gjerdet, med jevn avstand til neste.

Dette tar ingenting av plenen, men det får et annet uttrykk og blir ikke kjedelig. Det skjer noe, men samtidig ikke for mye. Villvinhekken er nå et faktum.

Kaprifol må bindes opp og klippes ved behov. Tørre kvister fjernes. Den finnes i mange farger og er en blomsterrik plante. Dette bildet er tatt nå i høst, og du kan skimte de røde bærene i bladverket.

Kaprifolen skulle være et innslag av noe annet, og samtidig være blikkfang for meg i hagen. Jeg har likt denne planten i alle år. Den er delikat og hardfør. Jeg tror den trives godt med å vise seg i all sin prakt til de som går forbi også…
Kaprifol-1

Her rager kaprifolen over gjerdet. Dag og kveld…