Klematisblomstring for tredje gang i sommer…

klematisen-pa-gjerdeKlematisen på gjerdet blomstrer for tredje gang i sommer. Dette er den vanlige typen som er veldig hardfør. Den har bodd på gjerdet i flere år. Klematis liker å stå med roten i halvskygge/skygge og ha det litt fuktig. Det er mye informasjon online om klematis og her kan du søke etter det meste… Det er ikke alle som er like enkle å få til, så du bør sjekke ut hvile forhold du kan tilby planten.

Det er bland annet ikke alle som tåler trekk, har jeg erfart. Så dette er et viktig punkt å tenke på før du går til innkjøp av planten mange blir hektet på…

Planten liker kakaoflis som er en effektiv jordforbedrer.
Kakaoflis regulerer fuktigheten i jorden. Når det regner trekker kakaoskallene til seg fuktighet, når det er tørt danner et tykt lag kakaoskall et lag som reduserer fordampingen fra jorden, så den er utrolig å ha i store blomsterpotter. Noen planter nesten dobler størrelse, sammenlignet med planter uten kakaoflis.