Oxalis, Lykkekløveren på vedovnen…

Kløveren på vedovnen:

Klover-vedovn

– er satt ut hver sommer i flere år. Faktisk har den vært ut og inn plante helt siden jeg fikk den som avlegger, men det er først de siste 2 årene den fikk sin nye hedersplass i hjørnet av en Pergola. Denne blomstrer hele sommeren og er veldig  dekorativ. Når blomstene er visne kan de klippes for de nye blomstene som står for tur, har allerede begynt å vokse. Slik har du en fin plante hele sommeren.    Den trenger en del vann men gir du den “litt” stor potte med god jord og gjødsler litt kan en vanne ca 1 gang pr. uke. Husker du å sette under en god under-skål for vann er mye gjort.

klover-ovn2

Alt er jo relativt og jeg sikter her til “litt” stor potte, den bør være så stor at den nesten er for stor til å ha i vinduskarmen dersom du ikke ønsker å vanne for ofte. Den kan være litt puslete inne, men ikke fortvil det er bare å klippe vekk det som visner og vanne. Den bør ha tilgang til vindusplass eller i nærheten på en pidestall eller noe…