Sedum Felsen-Fetthenne

Sedum rupestre

Sedum1-20-08-16    Sedum-2-23-08-16

En stenbed-plante som blir prydplante på kort tid. Planten er dekorativ og litt annerledes, også fordi fargen ikke er helt som alle andre sommerblomster. Jeg liker den spesielt godt i ampel. Det er jo flott når det ser ut som om den renner ut over kanten. Den tåler kald kaffe uten melk også…

Sedum av denne typen har jeg ikke funnet mange plasser og jeg fikk 5 små avrevne plante-topper i sin tid som avlegger. Med vanning hele tiden festet den seg. I ettertid har jeg erfart at den liker kakao-flis, så dette er et triks som virker når en vil forme den eller få den fyldigere. Forme skriver jeg, men det jeg tenker på er at den kan vokse skjevt og da trenger den en liten piff av noe den liker så den vokser jevnere. Selvfølgelig kan det være nok med jord, kumøkk eller kaffegrut, men erfaringen sier at kakaoflis gjør underverker. Da går det ikke lang tid før den er tett og fyldig.

Blomst-sukkulent12-03-2015-mindre Fra mars i 2015, her er en plantet ut og slik ser den ut vinterstid.