Hvordan unngå katter i blomsterbed og nyplantede jordbærsenger…


H
vitløk og kaffegrut var et effektivt middel som forhindret at kattene i nabolaget tok i bruk de nye jordbærsengene som kattetoalett.

Det er med stor takk
til dere som legger ut kjerringråd eller gode råd som virker, at jordbæra blomstret i dag 28 sept. 2016, fra sine nye jordbærsenger.

Her ser dere spirene av hvitløken også…

Det har ikke vært en eneste katt i de nye jordbærsengene, de siste 14 dagene på grunn av hvitløken som ble plantet samtidig og kaffegruten i enden. Hvitløken har spiret og vokst nesten 10 cm, på 14 dager. Årsaken er vel mest pga det fine været vi har hatt.

Oppskriften er enkel:
Legg hvitløken i lunket vann og ta vekk det som er tørt, del opp i fedd med fingrene før du stikker en og en i bakken, mellom plantene. Kattene liker ikke den sterke lukten av hvitløk eller kaffegrut. Kaffegrut er også fint som gjødsel, så det er vinn vinn for deg og plantene. Hvitløk kan en jo bruke til mye, så en får kanskje aldri for mye av det.
De som ikke liker det kan gi det bort, eller benytte avlingene i andre bed.
Det er alltid flere muligheter enn begrensninger…

Forslag til å få avsetning på hvitløken:
*Salat med hvitløk (2 båter) presset i majones med avokado i terninger (1 til 2
avokado) og masse blomkål anbefales. Masse er fra 1/2 til 1 blomkål, avhengig av kålens størrelse og antall personer som skal spise… Salt + pepper.
*Hvitløkssmør, selvlaget er ikke harskt og blir suverent til grillmat, baguetter etc.
*Hvitløk i olje som basis for ris.
*Hvitløk + løk og tomat bokser/kartong og litt olje som basis til tomatsaus med kjøttboller til spagetti er gode retter som mange liker. Kjøttboller blir supert i retten om den koker sammen med sausen i ca. 30 min på svak varme…

Lykke til…