Liljekonvall i hagen…

Liljekonvallen vokser gjerne i skogbunn i gamle skråninger.
Mange har en plass de reiser til for å plukke liljekonvall og ta med hjem.

Etter at bilen gjorde sitt inntog og jeg var lita, var det ofte mine besteforeldre kjørte søndagsturer og på forsommeren var det alltid tur for å plukke liljekonvall. De plukket til seg selv og bekjente som ikke kom seg ut og fikk hentet selv. Det var for å glede seg selv og andre. Turene var ikke lange, men det var hyggelig å ta ettermiddagskaffen i medbrakt termos, når bukettene sto i en bøtte med vann i “bobla”.

Her i hagen er det liljekonvall og de sprer seg litt, men ikke plagsomt mye, bare så en ser at det skjer noe. Tomten gikk tidligere ned til en gangvei. Det er skogbunn og her har det vært plukket liljekonvall av mange i mange tiår, helt til gjerde kom opp.

Vi har “temmet tomten” og laget en type naturhage. Når en spiller på lag med naturen er det mye som blir annerledes, men hvem ønsker det samme som alle andre…