Potentilla…

Potentilla
-hekkplante og busk…

Denne riktblomstrende og nøysomme busken, blomstrer fra juli til frosten kommer.

Planten tåler en del, men må få litt vann om det er lange tørkeperioder og den står utsatt til. Om du har en i krukke slik som her i hagen, må den ha litt mer vann enn de som er plantet i bakken.

Noen binder opp og klipper planten hver høst, om de har den i hekk for å få jevn og tett hekk. Høyden bestemmer du, men har du liten plass og mye du skal plassere, kan dette være en god ide…

Et eksempel på lav hekk kan være å samle alle grenene i busken og binde på 2 steder. Enkelt om en er 2 til dette. Så klippes toppen til ønsket hekk-høyde. På våren får du en fin rad ( langt teppe) av denne hekken.
Planten vokser fint og blomstrer rikere om den får mer sol enn de som får mer skygge. Den er i rosa, gul og hvit.

Potentilla fra frø…
Busken i potten har fuglene hjulpet til å frø, for denne avleggeren fant jeg når den var noen få centimeter og satte den i en liten potte, for å ta vare på den. Den vokste og vokste, men siden den har stått i potte så lenge den har levd, er den noe mindre enn de andre buskene som står i bakken. Jeg har til og med tatt den ut av potta for å plante den, men etter at den var ute, ble den igjen plantet i potta og påskjønnet med mer kakaoflis. Den passer der den står…

En gang
-fikk jeg en stor Potentilla for en venninne som ville kvitte seg med den, og jeg kan ikke kaste levende planter. Den ble hentet med tilhengeren. Når kjempen kom hit, ble den den delt, hugget opp i flere busker og plantet i potter. Det skal rikelig med vann til en lang periode når du vil ha planter til å vokse, og du vet hvilke hard medfart de har fått. Noen har jeg plantet i hagen og noen har jeg gitt bort…