Akeleie, Aguilegia “Nora Barlow”

Akeleie er en vakker flerårig plante som tilhører soleiefamilien. Blomsten regnes som svært gammel og har vært vanlig å finne i mange norske bondehager, der den er blitt plantet som prydplante. I tidligere tider ble den benyttet til medisinplante og i nyere tid har det blitt dokumentert at planten innehoder blåsyre og anbefales ikke lenger til medisinsk bruk.

Akeleie, ei plante med sarte nydelige blomster som står en stund.
Planten er plantet ved et gjerde og har full sol.

Den vanligste og opprinnelige farge på blomstene til akeleie er blå, men den dukker ofte opp i rosa (rødfiolette) og hvite varianter.

De finnes i flerfarget og med flere ulike blomster-former. Runde store blomster formet som stjerner etc…

Sol og halvskygge.
Blomstring: mai – juni
Høyde: 80

Se de lekre bildene: Nora Barlow

Jeg har forskjellige akeleier i hele hagen og de sprer seg selv også. Det er bare hyggelig for de er lekre og passer de fleste steder. Noen flytter jeg litt på, men de fleste kan stå der de dukker opp.