Papegøyeplante, staude

Fruktene til denne flerårige stauden ligner på små papegøyer med nebb.

Etter blomstringen, fra august og fremover er planten dekket av mengder av papegøyenebbformede frukter.

Blomstene har nydelige, attraktive rosa skjermblomster med fantastisk duft.

Papegøyeplanten trives godt med jord som holder på fuktigheten.

Kakaoflis kan være et alternativ. Et godt råd: ikke ha kakaoflisa nærmere stilken enn 1 cm. Vær forsiktig når du håndterer planten slik at ikke de nye skuddene skades, om det brytes av så vil kun røttene under jorda utvikle seg og det vil ta et år før det dukker opp nye skudd.

Grav et bredt hull til planten og bruk enhånds hageklo / gaffel til å løse opp jorda. Skrinn jord kan forbedres med naturgjødsel eller gjødselpellets. Plasser rotklumpen i riktig høyde i hullet – toppen av rotklumpen skal være rett under bakkenivå. Fyll hullet med jord igjen, og pakk den godt sammen. Vann med en gang du planter og den første tiden. Planten trives når den får stå i full sol.

Papegøyeblomst i kombinasjon med andre hageplanter
Plasser gjerne Papegøyeplante bakerst i bedet da den kan bli litt høy. Den er flott sammen med andre planter i tilsvarende fargenyanser. De vakre blomstene til Papegøyeplante går godt sammen med fylte peoner.

Vannes når du ser at den trenger litt ekstra.
Trives en lun plass med mye sol.
Herdighet sone: H4 til H6

Jeg fikk frøkapslene til planten nå og disse kapslene skal tørkes og frøene sås til våren…

Informasjon fra hagen papegøye frøkapslene kom fra:
Planten ble ca 1m første året, men blomstra ikke. År 2 året ble planten ca 1.80 høy og blomstra for fullt.