Bringebær, Rubus idaeus “Heritage”

Bringebær planten – Rubus idaeus “Heritage”
Rosacea

Planten produserer store søte, røde bær fra sommeren til frosten kommer. Bærene spises friske eller i syltetøy, gele eller sauser.

Gjødsles normalt
Vanning Medium, og tåler ikke for mye vann da den kan råtne eller få råteskader. Organisk og vel-drenert jord er det som anbefales.
Solrikt – Full sol til vandrende skygge
Høyde (0,3 – 0,4 m)  kan bli ca 1,2 – 1,5 meter

Plante avstand 0,7 m  (krever ca. 45 – 60 cm plass
Blomstringstid  Hvite blomster i(mai og juni ref. plantelappen) men andre sier juni og juli, blomstrer over tid og kan høstes til frosten kommer.
Selvfertilerende.

Spiselig

Planten er hardfør. Sone 4 – 8

Denne rette planten er sjelden å finne i hager for fruktproduksjon.

Beskjæring:
Etter høsting er over er det på tide med beskjæring av fruktstokkene og en velger og fjerne de som viser svakhet eller sykdom, eller bare står for tett…

Etter vinteren går en over og fjerner knekte grener og nye skudd som står for tett. På denne måten får du kontroll på både radene og avlingen. Står fruktstokkene for tett blir bæra mindre.

Planten har ikke behov for oppstamming.

‘Heritage ‘ er en oppreist, selvfruktbart , tornet busk som ikke krever støtte. En spesiell bringebær fordi den produserer to avlinger på hver stokk, med mindre annet beskjæres.
En høst avling på toppen 1/3 av stokken og den andre avling neste sommer (juni) på bunnen 2/3 av stokken. Klynger av hvite, blomster viker for bringebær av utmerket spisekvalitet . Denne sorten er en av de best likte høst bærende bringebær-plantene, enkelte steder…