Juletiden en tid med stress, julekuler, kos og ensomhet…

Julen en spesiell tid…

Noen opplever at de ikke er helt sikre på hvor de parkerte bilen. Nøklene kan være et problem å finne og så var det telefonen da som kimer når en står i kø til kassa for å betale etter å ha fundert på hvordan du skal rekke alt før kanskje minsten skal ha middag og luren sin.

Jo da ofte er det da du får telefoner du helst skulle tatt når det er din tur i kassa og du hadde noen spørsmål du skulle ha avklart før du var ute igjen. Stress blir det og årsaken er vel at vi tror alle forventer mer enn vi ser, der og da.

Julekuler, julegaveinnkjøp og spørsmål som har jeg nok nisser er det mange som tar stilling til i disse dager. Så er det innpakningen da. De som elsker å pakke inn pakker tar det gjerne på kveldstid så de kan kose seg og kanskje lage små ting de kan henge på pakkene. Andre har problemer med logistikken.

Så var det pynten som skal frem og mange har gamle skjøre julekuler og julefugler i glass som små klenodier de henger opp, mens de koser seg med de hyggelige minnene som dukker opp…

Julen og det å ha noen å dele med er ikke vanlig for alle og dette er vel kanskje noe ikke alle tenker på. Noen velger å være alene og andre har ikke valgt det.

Jeg tenker på alle de som er alene og ikke har valgt det selv. Håper de er synlige i sitt nærmiljø så de får en oppmuntring eller klarer å ta kontakt selv.

Mange har mistet nære slektninger eller venner. Dette kan bli veldig nært når høytiden nærmer seg og tankene kan overvelde en. Det er kanskje første julen alene, ja alt vil bli første gang en er uten den en var så glad i, fremover. Dette er tungt, og minnene strømmer på. Ikke la det overvelde deg, ta kontakt om du trenger noen å prate med for du er ikke alene.

Har du opplevd noe du ikke har delt med noen. La noen vite at du har det ugreit. Ofte hjelper det å prate med noen som har opplevd eller erfaring med det som er “ditt”. Du sier det er annerledes og at din sorg er du alene om. Sorg er en del av livet og de fleste voksne har enten opplevd eller erfaring med noe av det du er midt oppe i og kan støtte og hjelpe deg videre.

Det som unge mennesker opplever, håper jeg blir fanget opp av nære venner eller familien. Jeg tenker også spesielt på de som har små familier eller ikke er vant til å snakke om følelser.

Om du trenger noen å snakke med og ønsker å være anonyme kan ringe til hjelpetelefoner.

Link til oversikt over mange døgnåpne hjelpetelefoner. Klikk her
Ta kontakt for du er ikke alene…

Jeg ønsker alle en riktig God Jul og et riktig Godt Nytt År…

Lykke til på fremtidens vei…

 

Med hilsen

A. Connie R. Nese